top-banner.jpg (1)

Lejebolig: Gennemsnitlig kvadratmeterpris

Lejebolig: Gennemsnitlig kvadratmeterpris

Hvad koster en lejlighed?

Mange faktorer afgør om hvorvidt prisen på lejen er høj eller ej. De vigtigste faktorer er beliggenheden og området, alderen på ejendommen, stand og uddannelser. Altså huslejen er dyrere i områder, som har stor efterspørgsel. 

Højest til lavest

I København har man den højeste kvadratmeterpris pr. kvm, som måske ikke kommer som nogen overraskelse. Herefter kommer Aarhus, som stadig må siges at være væsentlig billigere end i København. Det ses tydeligt at København er Danmarks hovedstad og den største by i vores lille land.

I København ligger den gennemsnitlige kvadratmeterpris på 156  kr. for en 1 til 4 værelses lejlighed, på større lejligheder bliver kvadratmeterprisen normalt endnu mindre.

I Aarhus er prisen på en lejebolig en del lavere og den ligger her på 124 kr. for en 1 til 4 værelses lejlighed.

Populariteten i København, spreder sig meget ud på flere at de andre Sjællandske byer, hvor man kan se byer som Roskilde have en højere gennemsnitlig kvadratmeterpris end mange af de store byer, som ligger på Jylland og Fyn. I Roskilde er kvadratmeterprisen på 121 kr. for en 1 til 4 værelses lejlighed.

I Odense og Aalborg, er boligpriserne til at betale, de ligger på henholdsvis 92 kr. i Odense og 88 kr. i Aalborg i gennemsnit for en 1 til 4 værelses lejlighed.

Efter Odense og Aalborg, har vi Vejle, som ligger på 87 kr. pr. kvadratmeter i gennemsnit.

I Kolding er prisen for en 1 til 4 værelses 85 kr. pr. kvadratmeter.


Kvadratmeterprisen i Horsens ligger på 82 kr. og Esbjerg på 81 kr. pr. kvm.

Randers har den laveste kvadratmeterpris af de store byer i Danmark, den ligger på 68 kr. pr. kvadratmeter. Vi ser en større tendens i at flere vælger bosætte sig i Randers og pendle til Aarhus, hvis det er her man skal studere på Aarhus Universitet.

Det er oftest billigere at bo lidt uden for studiebyerne og derfor kan det være værd at overveje, hvis man skal flytte. I dette indlæg får du en god indikator, for hvor meget det koster i det pågældende byer, for samme slag boliger på tværs af områderne. Hvis man bosætter sig uden for byerne, hvor her er gode transportmuligheder, kan man spare en del penge og derved formår man at finde en bolig der er til at betale. Det er dog altid økonomisk en fordel at bosætte sig sammen med andre, da dette vil formindske din egen andel af huslejen. 

Statistikkerne er taget ud fra vores lejeboliger på Findroomie for hele 2020 og derfor kan priserne variere. Her er ikke taget udgangspunkt i værelser, dette kan dog beregnes ud fra størrelsen af værelset plus fællesområder og gange op med den gennemsnitlige kvadratmeterpris.