top-banner.jpg (1)

Kan jeg få boligstøtte?

Har du været heldig at finde dit nye hjem hos Findroomie? Det er nu tid til at finde ud af om det er muligt for dig og få boligstøtte. Du kan her læse lidt om hvilke regler der er for at få boligstøtte og få lidt mere indsigt i om du kan få det eller ej.

1. Boligstøtte, hvad er det?

Boligsikring som det også hedder, er en økonomisk støtte fra det offentlige, som hjælp til at betale husleje. Boligstøtte anvendes oftest af privatpersoner, som bor til leje. I specifikke tilfælde vil man som ejer af en andelsbolig og ejerbolig også være muligt at søge midler til at understøttelse huslejen.


2. Hvordan finder man ud af om man kan få boligstøtte?
Boligsikring kan søges af alle lejere i hele landet. Derudover kan førtidspensionister og folkepensionister søge om boligstøtte til deres andelsbolig eller ejerbolig. Ved et eventuelt forældrekøb, skal man sørge for at lave en lejekontrakt imellem for at kunne være berettiget til boligstøtte. Du kan samtidig søge om boligstøtte, hvis du bor til fremleje.


Hvis du bor med roomies, er det kun én af jer, som kan søge om boligstøtte.

3. Hvordan kan jeg søge om boligstøtte?
For at søge om boligstøtte, kan du gøre det via borger.dk. På borger.dk findes en beregner, som giver dig en idé om, hvad du kan få i boligstøtte og om du overhovedet kan få boligstøtte. For at søge om boligstøtten, skal man indsende en kopi af sin lejekontrakt, oplyse om indkomsten i boligen, fra alle som bor der. Udbetaling Danmark, henter selv disse data og krydstjekker med de indskrevne oplysninger.

Når ansøgningen er sendt, vil Udbetaling Danmark behandle sagen og herefter give dig besked om om du kan modtage boligstøtte eller ej. En sådan behandling kan tage godt halvanden måned.

4. Hvor meget kan jeg få i boligstøtte?
For at finde ud af hvad man kan få i boligstøtte, skal man oplyse om flere forskellige informationer.

Her får du et overblik over, hvilke punkter man skal give til Udbetaling Danmark:
Husleje, uden forbrug
Antal kvadratmeter af boligen
Antal personer, som har adresse på boligen
Indkomst og samlet formue, for alle personer
Om du er førtidspensioneret eller folkepensionist

Vi vil derfor foreslå at man går ind og benytter sig af beregneren på borger.dk, for at give et mere præcist billede af, hvor meget du kan få i boligstøtte.

Ændrer din indkomst sig, flytter en ny person ind i boligen eller andre ændringer, er noget som Udbetaling Danmark hver måned holder øje med og opdatere derfor løbende din boligstøtte.

5. Hvor længe skal man vente på at modtage sin boligstøtte?
Dette er meget forskelligt og afhænger af hvor lang behandlingstid du har. Hvis du dog husker at søge boligstøtte, senest 30 dage efter indflytning, vil du modtage boligstøtte med tilbagevirkende kraft. Det vil sige at du får boligstøtte betalt allerede fra indflytningsdatoen, dog først når behandlingen er gennemført.

6. Hvordan bliver boligstøtten udbetalt?

Du bliver oplyst via brev eller mail af Udbetaling Danmark, om hvordan din boligstøtte bliver udbetalt. Oftest får du dem direkte ind på din konto eller også bliver pengene trukket fra din husleje. Du får udbetalt din boligstøtte den første hverdag hver måned.

Hvis du skal flytte, skal du huske at søge om boligstøtte påny, da man ikke kan tage den gamle med videre.

7. Betaler man skat af sin boligstøtte?

Det korte og lange svar er nej!